Jump to content
whiskyforum
whiskey1212

Färgmedel i Laphroaig

Recommended Posts

Hur ska vi mobilisera våra styrkor för att tillverkarna ska inse att

vi vill ha vår whisky: ofärgad, outspädd och ofiltrerad.

 

Upp ur fatet och ner i flaskan, ska väl inte vara så svårt?

Ja, varför ska dom krångla till det? "Amatörerna" dricker väl bara blended ändå?

Edited by Puttriken

Patrik Törnqvist, Helsingborg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, varför ska dom krångla till det? "Amatörerna" dricker väl bara blended ändå?

 

 

Det är väl bara gamla gubbar som dricker blended idag? Det torde vara svårt att hitta en folkligare och populärare spritdryck bland män under fyrtio än maltwhisky. Ang. tillsatser så vet jag inte hur det är med calvados, men det skulle inte förvåna mig om man tillsatte lite socker ibland. Det gör man i alla fall i de större cognacssorterna, och dessutom tillsätter man där något som heter boisé för att cocnacen skall smaka äldre. Även i champagne tillsätter man väl socker?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Det är väl bara gamla gubbar som dricker blended idag? Det torde vara svårt att hitta en folkligare och populärare spritdryck bland män under fyrtio än maltwhisky.

Det är nog en korrekt iakttagelse :-) Att tro att "whiskynerdar" är något ovanligt är nog lite naivt. Det är ju bara at tse på priserna. De skulle aldrig kunna vara så höga om det inte vore en stor marknad.

 

dessutom tillsätter man där något som heter boisé för att cocnacen skall smaka äldre.

"Pardon my french" men är inte boisé just "träig" eller skog? Så det låter ju som stavar (a´la Spice Tree som SWA fick sådant spatt på).


GBG

GWS #3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det är väl bara gamla gubbar som dricker blended idag? Det torde vara svårt att hitta en folkligare och populärare spritdryck bland män under fyrtio än maltwhisky.

Både ja och nej. Visst har whisky blivit en inne dryck, men vad man dricker hänger väl också ihop med hur mycket man dricker.

Om man har en förbrukning på ett helrör per helg så tror jag inte att det är många som köper single malt för kanske 400:- och uppåt (om man nu vill ha någon form av kvalitet).

Men annars så håller jag väl med om att det troligtvis är mest äldre som dricker blended.


Patrik Törnqvist, Helsingborg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

"Pardon my french" men är inte boisé just "träig" eller skog? Så det låter ju som stavar (a´la Spice Tree som SWA fick sådant spatt på).

 

Nej, det är inte trästavar, det är någon sorts vätska gjord bl.a. på trä tror jag. Jag läste om det i en svensk bok om konjak, men jag minns inte detaljerna om vad det var. Givetvis finns det hantverksmässigt framställda konjak som varken innehåller boisé eller socker, men de stora fabrikanternas produkter innehåller nog ofta båda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej och välkommen till forumet.

 

 

Nästan alla whisky som är 46% eller över är ofärgad, det finns undantag men det är utterst sällsynt.

 

Byt upp dig till Laffe Cask Strength det är det värt, mycket godare både med och utan vatten. :)

 

PS: Torvsmaken kommer från att kornet torkas med rök från torv inget annat.

 

Laffe CS är också färgad. Gällande Batch 1 vet jag iofs inte, men 55.7 var det.

 

I övrigt måste jag stämma in i kören runt Lagga 16 - vore den CS så skulle den enkelt sopa banan med konkurrenterna, men nu är den inte det...


Jonas Remne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...