Hakan G Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 I stället för den vanliga silltallriken, så kan man göra denna supergoda kylskåpskalla rätten istället. Den fungerar även utmärkt att ta med på picknicken. Inlagd sill (av vafri typ, dock i klar/genomskinlig inläggning) Potatis Ägg purjolök röd stenbitsrom kapris gräddfil (Snaps+öl) Koka äggen hårdkokta Koka potatisen Dessa ovanstående ska skivas och kylas så att de är kylskåpskalla. Finhacka purjolöken, och skiva sillfileérna. Varva potatis, ägg, sill och purjolöken i en form. Häll sedan över gräddfilen. Garnera med den röda stenbitsrommen och kaprisen. Glöm inte den fryskalla whiskysnapsen och en kylskåpskall pilsner som tillbehör. Gör denna rätt så sent som möjligt innan picknicken. Annars kan den vätska sig om den står länge. Det är trevligare för ögat om rätten ser bra ut. Glad midsommar på er Håkan Staaf, SolnaFounding member of Roslagens Whisky Sällskap, and Founding member of Stockholm Whisky Enthusiasts. Ordförande i Roslagens Whisky Sällskap Link to comment Share on other sites More sharing options...
whiskylover Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 Whiskyn och snapsen ska vara rumstempererad. En sherrylagrad passar till de sötare sillarna en med rök passar bra till de saltare. //Tappen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now