Jump to content
whiskyforum

Farmors sillrätt


Hakan G
 Share

Recommended Posts

I stället för den vanliga silltallriken, så kan man göra denna supergoda kylskåpskalla rätten istället. Den fungerar även utmärkt att ta med på picknicken.

 

Inlagd sill (av vafri typ, dock i klar/genomskinlig inläggning)

Potatis

Ägg

purjolök

röd stenbitsrom

kapris

gräddfil

 

(Snaps+öl)

 

Koka äggen hårdkokta

Koka potatisen

Dessa ovanstående ska skivas och kylas så att de är kylskåpskalla.

Finhacka purjolöken, och skiva sillfileérna.

 

Varva potatis, ägg, sill och purjolöken i en form.

Häll sedan över gräddfilen.

Garnera med den röda stenbitsrommen och kaprisen.

 

Glöm inte den fryskalla whiskysnapsen och en kylskåpskall pilsner som tillbehör.

 

Gör denna rätt så sent som möjligt innan picknicken.

Annars kan den vätska sig om den står länge.

Det är trevligare för ögat om rätten ser bra ut.

 

Glad midsommar på er B)

Håkan Staaf, Solna
Founding member of Roslagens Whisky Sällskap, and Founding member of Stockholm Whisky Enthusiasts.

Ordförande i Roslagens Whisky Sällskap

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...