Jump to content
whiskyforum

Guldregn över Mackmyra i årets IWSC


Recommended Posts

I årets upplaga av The International Wine & Spirit Competition tilldelades Mackmyra fyra guld och sex silver.

 

IWSC är världens största och mest prestigefyllda tävling för spritdrycker där all whisky blindprovas av en kunnig jury som sätter poäng och sedan delar ut medaljer. Mackmyras whisky har i år tilldelats hela tio medaljer. Mackmyra Den Första Utgåvan, Moment Drivved, Moment Medvind och Mackmyra Reserve, elegant recept lagrad på 30-liters svenskt ekfat vann Guld.

 

– Att vi får guld för både Mackmyra Den Första Utgåvan, som vi gör i relativt stora volymer, och Moment som vi tar fram i mycket små volymer är ett fantastiskt bra kvitto på att vi gör whisky av högsta kvalitet. Och det är extra kul att den internationella juryn prisbelönte Reserve på 30-litersfat, en whiskyupplevelse som flera tusen svenskar är delaktiga i, säger Magnus Dandanell, vd och grundare av Mackmyra Svensk Whisky.

 

Mackmyra Brukswhisky, Special:05, Special:06, Moment Jord, Moment Urberg och Mackmyra Reserve, rökigt recept lagrat på 30-liters bourbonfat tilldelades Silver.

 

Momentserien är en mycket begränsad serie där vi buteljer cirka 1 000 flaskor av varje. Moment Drivved och Moment Jord lanserades på Systembolaget 1 augusti.

 

Mackmyra Den Första Utgåvan och Mackmyra Brukswhisky finns alltid tillgänglig på Systembolaget, och på Taxfree i större delen av Norden.

 

Mer information om våra buteljeringar hittar du under Vår whisky.

 

Fullständiga smakanteckningar finns att läsa på www.iwsc.net.

 

För mer information om Mackmyra 30-litersfat, se Mackmyra Gravity.

 

 

 

Läs den fullständiga artikeln på Mackmyras webbplats

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...