Jump to content
whiskyforum

Dags att buteljera?


Recommended Posts

Mitt absolut första inlägg

 

Jag ska få följa med och prova några vänners whisky. En Mackmyra som lagrats i ca fem år.

 

Vad kan man förvänta sig?

Vilka "smaker" ska man leta efter som visar att det är dags att hälla upp på flaska?

Bästa tips på hur man ska genomföra smaktestet?

 

Har aldrig testat whisky på fat tidigare och är lite fundersam på om den är för ung och spritig.

 

Tacksam för all hjälp.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ung och spritigt tror jag inte den är, inte efter 5år i ett så litet fat som 30l. Det är mycket möjligt att det är dags att buteljera.

Marcus Hotakainen, Täby

Fatägare, Mackmyra, Gravity: De första dropparna

Ardbeg committee member

Friends of Laphroaig

Min Samling

Link to comment
Share on other sites

Mycket hanger på vilken typ av fat det är.

Vi hade ex-bourbon som vi buteljerade efter 4 år.

Den var då absout tiräckigt Mogen o eftersom den tappat mycket

volym tyvärr så bestämde vi oss utan tvekan.

 

är det däremot t ex ny svensk ek så kan det hända mycket på kort tid

så då är det viktigt att prova regelbundet.

Har hört talas om fat där det legat för länge och blivit aldeles

för "träigt"

Lars Andersson

Link to comment
Share on other sites

Mitt fat fyller två på fredag... Jag tror att jag kommer kunna buteljera det när det fyller tre för det utvecklas i rasande takt. Bara nytt trä i det fatet.

Marcus Hotakainen, Täby

Fatägare, Mackmyra, Gravity: De första dropparna

Ardbeg committee member

Friends of Laphroaig

Min Samling

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...