Jump to content
whiskyforum

Furan

Vanlig medlem
  • Posts

    125
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by Furan

  1. Tack Jonas! Rensade temp.filer mm och nu funkar det
  2. Verkar som att det är problem med Internet Explorer att komma in på WhiskyBase.com : får 'HTTP - ogiltig begäran' Med Mozilla Firefox går det utan problem. Någon som upplever samma sak eller vet mer om detta fenomen?
  3. Har gått o väntat på min bekräftade Supernovabeställning sedan i måndags Var rejält orolig för 4 dagar hade passerat utan SMS-avisering Då ville jag kolla läget på plats i butiken. När hon kollar i datorn så kommer paket från Posten till butiken o mina flarror är med !!! SMS:et kom senare när jag var på väg hem
  4. Tjena Gävlekompis! Jag började som kanske många andra med att köpa den obligatoriska flaskan på Taxfree när man hade tillfälle. Där hade det förmodligen stannat om inte en kompis som jobbade I Paris blivit medlem I en whiskyklubb genom Le Maison De Whisky. 2008 var jag o hälsade på I samband med den fantastiska mässan Whisky Live "the rest is history" Finns gott om fina tips här på forumet om du letar lite Välkommen till Whiskyträsket!
  5. Upptäckte en intressant Clynelishbuteljering i somras men hittade bara en butik som har den o levererar till Sverige: Whisky Europa (Tyskland) Avsaknaden av kundregister på siten och olika priser på samma artikel gjorde mig lite osäker men efter kontroll hos en leverantör så gjorde jag en beställning. Order över 600 euro skulle vara fraktfritt men ändå hade fraktkostnaden lagts orderbekräftelsen och dessutom saknades referensnr att ange för betalningen (banköverföring). Efter mailkontakt så ordnades dock detta omgående och jag betalade. När några dagar passerat mailade jag för att kolla om överföringen fungerat men det tog någon dag innan jag fick besked att det var OK och leveransen skulle skickas nästa dag Det dröjde ytterligare FEM dagar innan jag fick mail från UPS att paketet var inlämnat för frakt till Sverige. När paketet levererades verkade allt OK tills jag kollade mina Clynelish. Då visade det sig att han skickat Glenallachie istället (från samma butejerare) Dessutom fanns plötsligt inte Clynelishen längre på webbsidan Skickade omgående mail och påtalade misstaget men först efter ytterligare tre mail och fyra !!! dagar fick jag svar. Han beklagade misstaget och skulle genast skicka Clynelishen men ville att jag skulle behålla Glenallachien och betala för den !!! Gjorde en snabb intressekoll och sålde de båda flaskorna för att förhoppningsvis underlätta situationen. Betalade också omgående dessa hos Whisky Europa. Ytterligare fem dagar förflöt utan att jag hörde något fast jag skickat ett antal mail för att höra om/när Clynelishen var på G. Då tar jag och ringer upp firman för att kolla vad som händer (är vid det laget hyfsat irriterad och less men lyckas ändå lägga band på mig). Han lovar då att skicka flaskorna nästa arbetsdag och dessutom kompensera missödet med några samples. Jag passar också på att nämna Whisky Forum och att vi delger våra erfarenheter på siten. Får snart mail från UPS att paketet har skickats men det strular ändå för paketet levereras inte på utsatt dag och man verkar inte veta var det är. (suck) Kommande dag kan jag dock hämta det och till slut får jag mina flaskor. Naturligtvis är det inga samples medskickade men det skiter jag faktiskt i !!! Nöjd kund ?!?
  6. Jag handlar i 1:a hand sådant jag inte hittar hos SB o i 2:a hand på "fyndpriser" Undvik förresten Whisky Europa (Tyskland) Återkommer om det senare i en separat tråd.
  7. när man slutat ta med buteljer utan bara samples till särbon (för att få plats)
  8. Fler bra (o prisvärda) NAS-are: Longrow GlenDronach Cask Str Batch 1,2,3 Yamazaki Destillers Reserve I a f enligt min ödmjuka gom
  9. Mycket hanger på vilken typ av fat det är. Vi hade ex-bourbon som vi buteljerade efter 4 år. Den var då absout tiräckigt Mogen o eftersom den tappat mycket volym tyvärr så bestämde vi oss utan tvekan. är det däremot t ex ny svensk ek så kan det hända mycket på kort tid så då är det viktigt att prova regelbundet. Har hört talas om fat där det legat för länge och blivit aldeles för "träigt"
  10. Till sist så kom mina Glengoyne Teapot Dram batch 2 fram efter lite gurgel på vägen. Nice !
  11. Idag kom i a f ett nyhetsmail I brevlådan
  12. Årets Skottlandsturne' (Arran, Campbeltown, Edinburgh) inbringade några intressanta buteljer: Arran single Cask 1026 1996 ex Cherry Dallas Dhu 1979 o Inchmurrin 1974 straight from the cask, Cadenhead Warehouse Springbank 10 yrs the marrying str Longrow 17 yrs , från The Cage i Cadenhead shop Clynelish 1997 Berry Bros:s for The Whiskytrail SMWS Clynelish 26.100 SMWS 131.2 Hanyu SMWS 132.6 Karuizawa Allt som allt 10 flaskor, Puhh !
  13. Med de sista kraftreserverna trotsade jag influensafebern o landade buteljen idag. Efter hemkomst kotaktar jag under helgen er intressenter som PMat o mailat. Nu e'de' rast/vila resten av dagen
  14. Puh,jag var nästan rädd för det. Tack,ska sova på saken o försöka få ned influensafebern samtidigt.
  15. Är i Berlin o sprang på en butelj för 350 euro. Köpvärd?
  16. Sherrycasken kan nu beställas via webben igen hos SB. Dessutom finns ett gäng flaskor kvar I butiker. Först till kvarn.....
  17. Ja, jag såg det oxå précis nu. Var ska det landa tro ?
  18. Hösten 2008 var jag på destilleribesök hos Glengoyne där jag bl a fick prova cask 2692 (11-årig exsherry) och fick även med ett sample på den. Döm om min förvåning när jag råkade snubbla over den flaskan vid lite slösurfning hos DeLiterSlijter.nl (sex år senare alltså) Kunde inte motstå tillfället o försändelsen landade I fredags (fick med Caol ila 14 år unpeated oxå). Lite kuriosa: Jag bad dom att använda personnamn som avsändare med tanke på tullrisken och så blev det. Däremot var själva kartongen inte så diskret: en återanvänd låda med stort och tydligt tryck Talisker 35 yrs!
  19. Å jag fick hämta en Brora 2006 + några delikata samples på posten mellan busspassen på Stadstrafiken. Tack för det Sam o vilken tajming!
  20. tjena. Har köpt 2 buteljeringar o är mycket nöjd med bägge: HP 1997 o Mortlach 1995 Exklusive casks
  21. Med denna länk kan du kolla ratingen på deras buteljeringar: http://www.whiskybase.com/bottlers.php?bottlerid=251 Har provat deras Glenrothes 25 som var bra men kanske inte bländande med tanke på att det är en single cask 25-åring
  22. God Jul ! Särskilt alla flitiga samplare
  23. Så, det fanns lite ryggrad trots allt. Att det inte skulle bli någon affär insåg jag nog redan i juni. Var mest intresserad av hur långt man kan förhala sanningen (sju månader visade det sig efter minst 10 påstötningar) Finns väl ingen här på Forumet som inte har järnkoll på sina buteljer. Alla här vet väl hur irriterad man blir när man inte får buteljen man bespetsat sig på (dagens I-landsproblem)
  24. Alltså inboxen för PM är nog full så det är mail som gäller. navco@live.se
×
×
  • Create New...