Jump to content
whiskyforum

Siminho

Vanlig medlem
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Siminho

  1. Caol Ila 12 YO, vid sidan om en kall Carlsberg alkoholfri. Grym öl att ha vid sidan om whisky.
  2. Caol Ila 12 YO. Lagavulin 16 YO. Trevlig hyllvärmare.
  3. Tips som jag och en kompis gjorde. Fixade småflaskor och sedan några fredagkvällar tog vi med oss flaskorna till varandra. Ibland var även farsan snäll och skickade med några gamla skvättar i flaskor vi fick. Så prövade vi och prövade vidare och nu är båda rejält intresserade i denna djungel. Så försök få med någon kompis kan ni lära er "tillsammans" och kommer få många fina minnen. Säger han som är 21 år och låter som en gammal räv, tro mig det är jag inte men delar med mig av lite tips från en rookie till en till nybörjare. Välkommen!
  4. Ikväll har det hittills tagits tre små glas med. Aberlour 10 YO. Nikka Yochi 10 YO. Glenfarclas 15 YO. Kanske ganska "vanliga" whiskys men ändå trevliga.
  5. Lördag!! "Mitt" Fulham åker ut till svårspelade West Ham med tidig avspark. Tappat 2 riktigt viktiga spelare så blir tufft idag... Får nog bli en öl till det så man inte luktar whisky när släkten ramlar in senare för födelsedagsfirande...
  6. På födelsedagen till ära fick det bli: The Balvenie doublewood. Caol ila Destillers Edition. Blir spännande att pröva.
  7. Hur pass "pålitlig" är den här sidan?
  8. Har sökt men inte hittat så ställer en fråga rakt ut. En kompis pappa fick en present där etikett på flaskan och röret stod namnet på. Denna var ju tagen direkt från destellriet (Jameson) så det kanske är svårt att få tag på. Nu till min fråga. Kan man "fixa" detta genom internet eller något svenskt destelleri? Exempelvis Mackmyra om dem har något liknande. Detta ska vara en present till min far som fyller 50 i Maj och om någon har tips så skriv dem, om inte. Någon som ska till ett destelleri och kan fixa detta åt mig och tjäna sig en slant för tjänsten? Tacksam för svar. MVH.
  9. Tittar på Arsenal och avnjuter en Laphroaig 10YO. Trevlig Lilllördag.
  10. Utstämplat och klart. Nu är det helg.Caol Ila 12 YO.
  11. Inte är jag väl ensam om en pinne ikväll? Laphroaig 10 YO. Bushmills 10 YO. Caol Ila 12 YO.
  12. Talisker 10 YO, 45,8. Mums, en Carslberg hof på sidan om. Best beer.
  13. Nyss hemkommen från jobbet. "Firar" in med en wirre och bira. Klassisk sängfösare.Clynelish 14 YO, 46%. Var väl sådär va?
  14. Tänkte köpa mig en japanare. Har dock aldrig prövat någon. Gillar lena whiskys annars med lite lite inslag av rök. Highland parks 12Yo och Glenfarclas 15 Yo är två favoriter. Någon som har ett tips på en Japansk som faller mig i smaken?
  15. Fat är riktigt roligt. I jul ska jag börja titta på att "beställa". En arbetskollega till mig har fat i Skottland, minns ej destilleri men kan ta reda på det. "Vanligaste" storleken på fat är 250 liters. Här är jag osäker, finns så mycket som 500? Kollegan betalade 5000 om jag minns rätt för sin del, minns ej hur många dem var. Tror dem skulle få 25 flaskor(?) när lagringen var klar.. Mackmyra har ju sina fat där det kostar 10 eller 12500... När Whiskyn är tappad är det många som hämtar i Danmark p.g.a deras alkoholskatt. Det är väl från destilleri till destilleri vart det skickas. Jag vet inte riktigt, men det logiska är väl att man får välja av olika ställen. Han har även fått en flaska hemskickad från varje lagrat år så man får smaka av allt eftersom. Man avgör i början hur många år Whiskyn ska lagras. Luddiga svar. Kan ta reda på bättre fakta på måndag om du vill.
  16. Firar att älskade, underbara, svängiga Bajen klarade Superettan kontraktet med en Highland Park 12 YO, och en Montecristo. Underbart.
  17. Registrerad idag. Första inlägget. "Firar" med Glenfarclas 15 yo. Vad tycker övriga här på forumet om den? En stark favorit av en nyfunnen whiskyälskare blott 20 år. Har mycket kvar att lära men hoppas på mycket kunskap här.
×
×
  • Create New...