Jump to content
whiskyforum

Martin-std

Vanlig medlem
 • Posts

  1,218
 • Joined

 • Last visited

About Martin-std

 • Birthday 04/10/1974

Previous Fields

 • Whiskyklubb
  Goda vänners whisky och Strömstad Whiskysällskap

Contact Methods

 • MSN
  martink74@hotmail.com
 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Ort
  Näsinge, Strömstad

Martin-std's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Glenlivet 18 år, Bowmore Mariner 15 år och Glenlivet Nadurra 16 år är tre förslag från mig förutom de tidigare nämnda.
 2. Bra att någon tycker det är värt att hålla igång destillerier vissa företag finner olönsamma. Lycka till Ian MacLeods med Tamdhu!
 3. Ja, de kokar bra sås på GlenDronach.
 4. Äldre Bunnahabhain blir jag sällan besviken på. Sedan var 12 yo tråkig innan de hottade upp den några procent samt att den numera inte är kylfiltrerad. Har bara testat den nya buteljeringen en gång. Men det var en uppryckning.
 5. Jag har mina öppnade flaskor framme. De oöppnade förvarar jag mörkt och svalt.
 6. Det är väl tur att inte alla gillar samma smaker. Då hade det ju aldrig varit några diskussioner och vi hade inte haft den mångfalden av whisky att prova. Fram för mångfalden!
 7. Jag får nog avkräfta att jag drabbats av pinjemun då jag inte ätit pinjenötter sedan i somras. Har för övrigt en bekant som blev förgiftad av pinjenötter. Det var gifter i de kinesiska hon hade köpt. Inte kul. Då kan man verkligen säga att man drabbats av pinjemun Jag hade bra smak på de övriga sorterna vi hade med på provningen och jag tror att flera på provningen håller med mig om att Laffe CS batch 001 var sådär. Den var ca 80 p för mig, vilket är bra, men inget jag går och köper mer av. Om det inte är så att vi föredrar olika whisky eller att det vi druckit tidigare under provningen påverkat smaklökarna väldigt mycket så kanske det var fel på flaskan (vilket jag i och för sig inte tror).
 8. Pinjemun? Det var ett nytt uttryck för mig. Laffe 10 CS var med i startfältet vi hade på senaste provningen. Jag tycker att den var enkel och inte vidare komplex. Någon hade bra poäng på den, men inte jag (pinjemun? ). Det kan vara så att smaken i de andra whiskysorterna vi drack innan gjorde att den inte kom till sin rätt. Den var nämligen sist i startfältet. I min bok får den inga 90 p i alla fall. Finns flera andra Laffe som jag tycker är betydligt bättre. Får jag tillfälle att prova den igen ska jag återkomma med nytt omdöme.
 9. Igår hade vi provning med Strömstad Whiskysällskap med Jonas Eriksson på Folkets hus i Strömstad. Jonas berättade om vad whiskyn får smak av och det provades följande whisky: - Glenfarclas 25 - Glenmorangie The Astar - Springbank 1997 Madeira - Talisker 25 - Laphroaig 10 Cask Strenght batch 01 Dagens bästa för mig var Glenfarclas 25 i konkurrens med Talisker 25. Dagens bottennapp enligt mig var Laphroaig 10 CS batch 01 som inte var bra (10 CS var tidigare mycket bättre tycker jag). Flera av deltagarna hade även Springbank 1997 Madeira, som dagens bästa. Tack Jonas för en trevlig provning. Nästa provning är den 22 januari och då kommer Hasse Nilsson på besök.
 10. Efter att ha testat 10 CS igår (batch 01) så måste jag säga att den numera är mycket sämre än tidigare versioner. Den får inte plats i min whiskyhylla längre. Metallisk bismak som förstörde hela upplevelsen. Den var inte värd 80 p en gång. Någon annan som har testat Laphroaig 10 CS batch 01 och har samma eller annan erfarenhet?
 11. Riktigt trist att inte folk kan hålla fingrarna i styr. Det värsta är att det säkert är någon som inte förstår värdet på den heller. Hoppas att ni får tillbaka den oöppnad.
 12. Jag kommer ihåg att jag testat romfatslagrad Springbank tidigare (fatprov) och det var trevligt. Jag är dock svag för whisky lagrad på Portvin (och även Madeira) så säger jag Port Single Cask utan att ha testat någon av dem.
 13. Jag köpte en Ardmore Traditional Cask förra hösten och tyckte att den var helt ok. Ingen favorit, men klart drickbar. Vet dock inte om jag kommer att köpa någon ny. Det finns ju så mycket annat roligt att testa.
 14. Stort grattis Jenz! Du har startat ett fantiastiskt forum som ökat kunskapsnivån runt om i whisky-Sverige!
×
×
 • Create New...