Jump to content
whiskyforum

Kimball

Vanlig medlem
 • Posts

  277
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Kimball last won the day on July 15 2015

Kimball had the most liked content!

About Kimball

 • Birthday 05/20/1987

Previous Fields

 • Whiskyklubb
  Björkås Whiskysällskap

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Ort
  Luleå
 • Intressen
  Bilar, skoter, teknik och goda drycker!

Kimball's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

95

Reputation

 1. Om det är praktiskt genomförbart s¨hade det kunnat vara en idé att ha utlottning av de flaskor som är begränsat antal av, såsom Box och Karuizawa. Det är rättvist kan jag tycka att fördela de som finns att tillgå över dagarna men det löser inte det största problemet som är tjurrusningen, med risk för blodvite, som uppstår när portarna öppnar.
 2. Trevligt! Jag har bara provat sake en gång och då nån sort från bolaget. Hade varit intressant att prova några bättre sorter mot varandra.
 3. Jag har noll koll på vars saker ligger i Japan men killarna på nonjatta bloggen har lagt ut många trevliga reportage från barer runt om i Japan. Det kanske mest är Tokyo men killa gärna in den bloggen om du inte gjort det redan
 4. Hade visst lite väl fullt i inkorgen. Fixade till det och skickade dig ett pm.
 5. Na fir chlis Caol Ilan är väldigt bra i mitt tycke. Röken är nog väldigt subjektivt vad man tycker om den, själv tycker jag den är riktigt elegant och avvägd men den drar ju lite mot askfat i doft och eftersmak. I själva smaken är den dock lite försiktigare. Jag kan nog avvara ett sample om du är sugen på att prova först.
 6. Inte illa, hade gjort det bytet i en handvändning!
 7. Kimball

  Årtal??

  Jag har provat att maila G&M men det var totalt fruktlöst. Om du provar så hoppas jag du har mer tur! Annars vet jag tyvärr inte mer än att man gick över från proof till abv i slutet av 70-talet och att streckkod introducerades på 80-talet. Vissa etiketter däremot från IB kan man ju spåra till en viss tidsperiod iaf. Ska se om jag hittar länken till en PDF med bra info. Edit: Inte jättenyast men en hel del bra info ändå: http://www.whiskyfun.com/Harrys-guide44e.pdf
 8. Julafton i ära så blir det lite go' dricka. Uppvärmning med en: Glenfiddich 1973 41yo Cadenhead 43.1% Och följer upp med nåt mer i julens smaker: Glendronach 1993 21yo cask #39 58.8% Ett fint avslut på en fin dag. God Jul!
 9. Jag har mailat och frågat men fick bara som svar att listan kommer publiceras på deras hemsida snart och att jag skulle hålla ögonen öppna.
 10. Samma här! Åker torsdagen med ett gäng likasinnade
 11. Det jag misstänkte Det står en sån flaska hemma i skåpet men 35 år då den buteljeraded 21a september i år, samma styrka 54.4%
 12. Undrar om Dallas Dhu där är samma som de hade i lagerhuset tidigare i höst, den var god den!
 13. Det finns ju tid att bestämma sig än. Jag bokade Kildalton av den enkla anledningen att jag har smakat den och jag gillar den. Även om jag tycker den är för dyr!
 14. En single cask är alltid lättare att jämföra då de oftast har utskrivet vilket fat det legat på t.ex. cask #1777. Standard buteljeringar är svårare då de kan skilja lite från år till år och därmed vara olika bra. I vissa av de fallen finns det buteljeringskod eller andra kännetecken som gör att man kan urskilja vilken som är vilken
 15. Absolut! Utan att veta exakta priser så skulle jag gissa att din Karuizawa är värd mest, Hirsch näst mest värd och Tomatin "minst". Du kan titta på t.ex whiskyauction.com och deras results database vad de sålts för på sista tiden. Säljaren får dock lite mindre än detta då auktionshuset tar sin provision.
×
×
 • Create New...