Jump to content
whiskyforum

Getingen

Vanlig medlem
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Getingen

  1. The Glenlivet Masters Distillers Edition. Riktigt bra "brukswhisky" och otroligt prisvärd. Bra enkla smaker, saknar lite komplexitet vilket är förståeligt för den prislappen.
  2. Fick hem en The Glenlivet Master Distiller's Reserve idag.
  3. Vilken/vilka saisons har du testat? Generellt skulle jag beskriva saison som fräsch och krispig, med smak av örter, ljust bröd, kryddor och lite frukt. Smaken kanske är olika men jag tycker det är en jättegod ölstil. Dock är det ju inte alla som är goda/bra, precis som när det gäller IPA Tips är att köpa Saison Dupont Cuvée Dry Hopped som släpps på fredag.
  4. Bordershop i Rostock. Passerade den när jag körde hem från Berlin.
  5. Köpte en 1L Glenmorangie Nectar D'or.
  6. Med lite tur så dyker väl möjligheten upp nästa år, men det är absolut ingen garanti, skulle gissa att efterfrågan ökar för varje år men inte produktionen.
  7. 80st släpptes och det tog ju flera timmar innan dom var slut. De Cam Oude Lambiek tog slut på under 15 sek iaf. Öl nummer 2 som också släpptes.
  8. Jag har druckit årgång 2012. Grymt god. Ingen kolsyra och påminner mer om portvin/whisky än öl. Hållbarheten är väl ungefär som en whisky när den är öppnad, oxideringen beror på hur många gånger man öppnar den och hur mycket vätska det är kvar i flaskan. Håller utan problem ett år iaf. Och nej den är inte kolsyrad.
  9. Glenmorangie The Lasanta fick lämna in igår.
  10. Mankerbeer kopierar bara portersteken till 99%, portersteken får insiderinfo och kan därför få ut informationen så tidigt.
  11. Getingen

    Just nu drickes....

    Ratebeer är en bra riktvisning men är inte ett facit över vad som är rätt att tycka. Finns lika mycket överskattad öl som underskattad. Efter att ha druckit Founders Porter tycker jag den är sjukt överskattad. Visst är det en bra porter på 6,5% men så bra är den inte. Men det är personligt.
  12. Getingen

    Just nu drickes....

    Kanske inte helt schyst jämförelse Alkoholstyrkan gör väldigt mycket för smaken. Själv har jag bland annat druckit Mikkeller Mexas Ranger 6,6%, Founders Porter 6,5% och Alaskan Smoked Porter 2012 6,5%. Tycker Founders var överlägset sämst även om allihop är riktigt bra öl. Mexas Ranger har jag druckit några gånger förr och den är grymt bra, synd att den inte är så lättillgänglig. Hittade en ensam flaska sist jag var i Köpenhamn, hade gärna köpt fler. Alaskan Smoked Porter var grymt bra den med. Blir att köpa några fler sådana då dom fortfarande går att få tag i.
  13. Getingen

    Just nu drickes....

    Drack den för två veckor sedan. Aldrig druckit den tidigare. Tycker den var sjukt bra, lätt det bästa barley winet jag druckit och trots 9 år så var den knappt oxiderad utan bara lagrats mycket väl.
  14. Det är en Oud Bruin. En Flamländsk stil. Det är "en vanlig öl" i grunden men som sedan lagras på ekfat och får efterjäsa med körsbär. Vilket ger en väldigt unik karaktär. Karaktären påminner en del om en "vanlig suröl" som en gueuze t ex men det är märks att själva grundölen är annorlunda. Just Liefmans Goudenband tycker jag är en väldigt mild Oud Bruin och helt klart nybörjarvänlig. Köp en flaska och prova.
  15. Getingen

    öl för lagring

    Öl som har en bra maltbas vinner på lagring. Annars inte. Det är en enkel grundregel, men sedan finns det ju alltid undantag.
  16. Nej den är inte vildjäst. Ölen är en Bier de Garde, påminner om en Saison men har renare smaker. Bier de Garde betyder "öl att spara" och bryggdes i ett kallare klimat och pågrund av kallare jäsning har den renare smak. Saison jäser varmare och får mer jästsmak. Båda ölen är framtagna för att drickas en varm sommardag då det är skördetid. Hade det varit sommar hade jag garanterat köp den ölen. Men den går utmärkt att spara till sommaren. Ölen utvecklas inte så mycket med lagring utan det är mer för att det trevligare att dricka den typen av öl i en solstol. Saison och Bier de Garde är ganska så liknande ölstilar.
  17. Getingen

    Just nu drickes....

    Jag köpte en flaska när den släpptes. Har dock inte testat den, min generella uppfattning om Lost Abbey är att det är bra öl men att det inte motiverar priset. Finns precis lika bra öl som är billigare. Cuvée de Tomme är en ganska så udda stil med, så har du inte druckit Sour Red/Brown tidigare så kan det ju vara bra att köpa något billigare först. Ang. Ruthless, nu låter kanske detta väldigt drygt särskilt som första inlägg på detta forum är en stor ölnörd med ett litet whiskyintresse, men det borde (censurerat) vara straffbart att spara en IPA så länge. Jag tycker den var lite ganska trött (trött betyder avslagen humle orsakad av ålder) när det släpptes på bolaget i somras. IPA och välhumlad öl ska drickas så färsk som möjligt. Jag tror att ölen är bryggd nån gång tidigt på våren att då spara den nästan ett år gör att det blir en helt annan öl på ett negativt sätt. Men det har du säkert märkt nu. Läst en hel del på detta forum innan jag nu blev medlem för att kunna posta. Kul att du är intresserad av öl. Vill du lära dig mer så kan jag rekommendera att bli medlem på Beersweden forum.
×
×
  • Create New...