Jump to content
whiskyforum

Babayaga

Vanlig medlem
 • Posts

  218
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Babayaga

 1. Jag brukar samla tomkartonger och tomflaskor tills jag har ungefär 20 st, sedan shockar jag grannarna och slänger alla på en gång. Jag lovar dig att det står någon nyfiken jäkel i återvinningsrummet och räknar och tänker "Jaha, nu har unge herr Jönsson supit till igen. Tjugo flaskor, ja jag säger då det.".
 2. En annan fuling är annas att blanda sädesbrännvin med Saturnus Whiskyessens.
 3. Om man vill göra det enkelt och få den stora massan att förstå, ska man väl kalla det för Mixed Malts eller liknande.
 4. Det där har jag varit med om också fast omvänt. Ingen gick såklart på det. Alla undrade varför det serverades konjak i ett av glasen.
 5. Talisker 25 b.2006. Hade nästan glömt hur god sås de gör på Skye.
 6. Har någon provat ett sånt här?
 7. I Norge, precis som i sverige och andra länder med hög alkoholskatt, blir det relativt billigare ju finare dricka du köper. Vinmonopolets såväl som Systembolagets tanke är väl att sälja dryckerna utan större vinstintresse (en sanning med modifikation) så pris satta utifrån dryckens prestige skall inte existera.
 8. Jag fick iväg tre Mackmyra på senaste auktionen och idag fick jag ett antal sköna tusenlappar insatta på kontot. En tämligen bra investering, speciellt för P01'orna. Mackmyraflaskorna överträffar då vida min aktieportfölj i värdeökning det senaste året.
 9. Martine ger den alltså 9.3 poäng, vilket får ses som väldigt ovanligt.
 10. I senaste numret av Whisky Magazine får Glenmorangie Nectar D'or väldigt höga betyg. Stämmer detta med er bedömning?
 11. RMW är ju den klart bästa ur designsynpunkt. (yrkesskada att titta på sådant)
 12. Bombay High blev utsedd till årets whiskybar i Whisky Magazine. De har även tidigare tidigare år vunnit internationella priser för sin whisky. Det ska gå att hitta whisky i de Indiska sorstäderna, de har ju ändå varit en brittisk kolloni.
 13. Det fungerar på samma vis som när kundtjänst bevakar ett bud åt dig på tex Bukowski. Du lägger in ett maxbud, sedan sköter auktionshuset om att höja ditt bud med minsta möjliga summa, så att du alltid ligger högre än objektets då högsta bud (på whisky auction, i princip det nästa högsta maxbudet) eller tills du nått ditt eget maxbud.
 14. Det där upplever jag hela tiden. Bara flaskan får stå till rätt tidpunkt så finns det alltid ett tillfälle när jag kan njuta av den.
 15. Den whiskyn påminner lite om “The Unmentionable”, “The Scottish play” och "That play", som man på grund av förbannelsen benämner Macbeth. Nu råkar jag väl ut för en tragisk olycka snart.
 16. Vi låter sinister919 få frågan i alla fall, eftersom han var så ivrig.
 17. Jag tror faktiskt inte att han var ute efter gaeliska. Min gissning är språket norn, som talades i norra skotland och på shetland fram till slutet av 1800-talet. Detta sägs vara en utveckling av en nordisk dialekt kallad västnordiskan som från början kom med nordiska bosättare/erövrare, alltså vikingar.
 18. Ha det så skoj alla. Någon avund känner jag inte alls.
 19. Ser att du bor i Belgien. Några tips på bra boende i anslutning till mässan?
 20. Ja vi får väl säga att du är rätt ute Åke. Det är alltså, förenklat, den enorma mängden spillvattnet från destillering och mältning som man renar med hjälp av bakterier i en biobädd. Glen Ord var också mycket riktigt först med detta.
 21. Whisky Live, Belgien - 14:e-16:e mars. Någon som har koll på detta event? Någon som skall dit?
 22. Där fanns det en och annan goding ja. En flitig samlare.
 23. Nej den frågan var lite för klurig för mig. Min fråga blir denna; Vad är Biobed MP? Varför används detta och hur fungerar det? Var i Skotland började man först använda denna metod? Bonus för om man vet var i världen man var först med detta.
×
×
 • Create New...