Jump to content
whiskyforum

Zarkov

Vanlig medlem
 • Posts

  416
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Zarkov

 1. Zarkov

  Öltipstråden!

  Det var som sagt en festivalöl till Söderbärke Mikroölfestival, SMÖF, som Oppigårds bryggde och lanserade på SB förra hösten. Tyvärr tog den slut alldeles för fort (före jul 2012) och det fanns aldrig några planer på att brygga den igen. Det var en ganska maltig lager med mycket humle, Simcoe, Centennial och Columbus.
 2. Har Laffe börjat skicka till Sverige igen? För övrigt tar jag CS alla dagar i veckan, 18yo är bra tam.
 3. Zarkov

  Just nu drickes....

  Mikkeller American Dream - mums!!!
 4. Zarkov

  Just nu drickes....

  Gräsklipparöl - Brutal Brewing Beervana. Inget ni behöver springa benen av er för att köpa. Till maten blir det något godare!
 5. Zarkov

  Senaste köp...

  Jack Hammer kommer på SB den 1/8.
 6. Nej, ingen höjdare alls. Det tog oss en dryg halvtimme att komma in, sen ytterligare en halvtimme att få glas och kuponger. Sen fungerade det bra, inte alls så knökat som sis jag var på Sthlm BWF.
 7. Jag fick inte heller några mail tills jag gick in på kommitté-hemsidan och bytte mailadress, nu har jag fått de senaste 3-4 utskicken.
 8. Dessa har jag: Luigi Bormioli Vinoteque Spirits Snifter 17 cl, köpta på Verner&Verner i Nordstan, Göteborg.
 9. Zarkov

  Just nu drickes....

  En Amager Sloth till middagen och nu en Poppelmans IPA (men den här är det något fel med, skummade som tusan och smakar tunt...) Sloth däremot, mumma!!!
 10. Zarkov

  Just nu drickes....

  Drack min sista SMÖF-lager till middagen. Lite blek jämfört med före jul men helt ok ändå.
 11. Zarkov

  Westvleteren XII

  Systembolagets hemsida verkar inte ha hämtat sig än, det går trögt som sirap och all grafik visas inte...
 12. Zarkov

  Westvleteren XII

  Systembolagets inpris = importörens utpris, dvs inkl alla kostnader och vinst - Alkoholskatt och pant + Rörligt påslag 19% + Grundläggande fast påslag (0,85 kr/flaska för öl) +/- Förpackningsrelaterad korrigeringsfaktor (-1,75 kr/fl för "små flaskor") + Alkoholskatt och pant (1,66 kr/L och volymprocent, dvs 5,59 kr/flaska) + Moms (25% på allt ovanstående, inkl alkoholskatten) +/- Avrundning Dyrt javisst, men Brewdog har ju sålt sina Abstrakt för samma pengar i ett par år nu så uppenbarligen går det. Det här ölet är ju dessutom så hypat att det inte vet några gränser. kr Edit: räknar man lite baklänges innebär det att Systembolaget betalar Galatea ganska precis 80 kr/flaska.
 13. 2 maj enligt MankerBeer: http://mankerbeer.com/2013/02/18/hello-my-name-is-ingrid-slapps-pa-systembolaget/
 14. Kommer på SB 1 april enligt pilsner.nu.
 15. Ja, det är bla för att utställarna skall slippa hantera kontanter. Jag tror också det underlättar i frågan om serveringstillstånd men jag är inte helt säker på det, man har ju valt att låta SvMässan stå för tillståndet den här gången.
 16. Jag sticker ut min lilla haka och säger: Rom: Zacapa Gran Reserva 23 yo (nr 500, 599kr) Cognac: Delamain Vesper (nr 10658, 899kr) Calvados: en äldre Coeur de Lion (finns från 500kr)
 17. Dricker inte heller ren gin men Hendricks och Nils Oscar brukar vi ha hemma till GT, ingen av dem är speciellt enbärstung utan lite blommigare och lättare i stilen. Köpte Bombay Sapphire East sist jag var ute och reste, den kräver nog lite tillvänjning...
 18. Zarkov

  Öltipstråden!

  Passa på och köp Oppigårds SMÖF-lager medan den fortfarande finns! En aromatisk och balanserad humlebomb för blygsamma 18:90. Löp och köp!
 19. Zarkov

  Smöf

  Har aldrig varit på själva SMÖF men årets festivalöl är ju helt underbart! Finns på bolaget, nr 11772.
 20. 1/6 av totalen till Sverige? Hur stor andel fick vi av Ardbeg Day och Alligator, var det inte i de faggorna?
 21. Provade också Galileon lite snabbt igårkväll, som Rolle säger tycker jag doften var bättre än smaken. Doften var sötare och rundare än smaken där jag saknade knäckigheten från Alligatorn eller Uigeadail och jag tyckte den tappade väldigt mycket med bara ett par droppar vatten. En god whisky och en tydlig Ardbeg men inte deras bästa. Om det går kommer jag att köpa en flaska för att dricka men troligen inte fler än så. Edit: Nu har det börjat fyllas på igen, både Uppsala (Gränby) och Sundsvall (Birsta) har fått 24 nya flaskor idag på morgonen. Det kanske ligger något i det där med 5000 flaskor till Sverige i alla fall?
 22. Jag har sett siffran på flera ställen men aldrig med direkt referens till källan. Här kommer ytterligare en indikation, denna gång från BKWines nyhetsbrev (som brukar ha koll):
×
×
 • Create New...